Christengemeente de Brug Maasmechelen

Statement Israëlisch-Palestijnse conflict

04-08-2014 00:00

In de Belgische en Nederlandse samenleving alsook daarbuiten is er – als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas – een toename van uitingen van haat tegen Joden of Palestijnen. Wij als Christengemeente de Brug Maasmechelen, die haat tegen groeperingen categorisch verwerpt, zien zich verplicht om opnieuw krachtig elke vorm van antisemitisme te veroordelen. Wij als Gemeente distantiëren ons van iedere vorm van uitlatingen die worden gedaan op Facebook of welke andere site of medium dan ook die oproept tot haat.

Het mag niet zo zijn dat mensen die onvervreemdbaar deel uit maken van onze samenleving zich onveilig en ongewenst voelen. Het verleden heeft meer dan duidelijk gemaakt waartoe haat tegen groeperingen kan leiden.

Wij erkennen het recht van zowel Joden als Palestijnen om veilig en in vrede te kunnen leven in een eigen staat. De huidige oorlog tussen Hamas en Israël en het Israëlisch-Palestijnse conflict zijn zeer complexe kwesties. Voor een duurzame vrede is het als noodzakelijk dat die Joden en Palestijnen die elkaar bestrijden of als vijanden zien, de strijd beëindigen en met elkaar gaan samenwerken aan de opbouw van landen die vreedzaam met elkaar kunnen leven, tot zegen van de komende generaties en heel de wereld. Wij bidden om de vrede voor het Heilig Land, het Midden-Oosten en heel onze wereld. Tevens bidden wij dat ieder mens zich veilig en gewenst mag weten zowel in ons land als in alle andere landen. Immers, allen - Joden, christenen en alle mensen - zijn Gods schepselen, door Hem uit liefde tot leven geroepen om met elkaar te leven als Zijn kinderen.

 

Namens Christengemeente de Brug Maasmechelen

Contact

Christengemeente de Brug

chr.debrug@debrugmaasmechelen.be

Ringlaan 410
3630 Maasmechelen

Voorgangers
Jean & Godelieve Houben
Tel.: 089 - 76 66 76

Doorzoek de website

Unieke bezoerks
Unieke bezoekers

 

JAARTEKST

2 Kronieken 15:7

Gij dan, weest sterk en laten uw handen niet verslappen, want uw werk zal beloond worden.

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode